Organisatie & Beleid

Organisatie & Beleid

Taal is een belangrijk middel om mee te doen in de samenleving. Daarom is in 2009 Stichting Gilde Utrechtse Heuvelrug gestart met taalactiviteiten voor mensen die beter Nederlands willen leren: Taalcoaching Heuvelrug.

Wat doen we?

Onze taalcoaches helpen mensen binnen onze gemeente om hun Nederlands te oefenen. Vaak zijn dat asielzoekers of statushouders, maar ook mensen die om andere redenen vanuit het buitenland in onze gemeente zijn komen wonen, zijn bij ons welkom. Taalcoaching is geen school, we bieden geen formeel, professioneel taalonderwijs. De nadruk in ons werk ligt op het beter leren spreken van het Nederlands. 

Hoe werken we?

In alle kernen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn de taalcoaches actief. Taalcoaching Heuvelrug heeft kantoor en werkruimte in Driebergen bij de Delerij, Oranjelaan 73. Ook maken we gebruik van een ruimte bij Cultuurhuis Pleiade in Doorn. Taalcoaches en taalvragers kunnen daar terecht voor de taalles. Ze kunnen ook onderling afspreken bij één van hen thuis, in de bibliotheek of op een andere plaats.

Taalcoaching Heuvelrug beschikt over een voorraad werk- en oefenmateriaal dat gebruikt kan worden (beschikbaar in De Delerij in Driebergen, in het Cultuurhuis van Doorn en in de bibliotheek van Maarn). Daarnaast is internet natuurlijk een belangrijke bron van informatie waarop verschillende algemeen toegankelijke oefensites te vinden zijn (zie ook bij oefenmateriaal).

Vrijwilligersbeleid en privacyreglement

Via onderstaande links is het ‘Vrijwilligersbeleid’ en het ‘Privacyreglement’ van Taalcoaching Heuvelrug te bekijken: