Wie zijn we?

Wie zijn we?

Taalcoaching Heuvelrug is een organisatie van ca. 100 vrijwilligers. Onze werkzaamheden bestaan uit ondersteuning met taal: door en vóór mensen uit onze gemeente. Wij zijn anders dan een school of cursuscentrum en geven geen ‘les’ al noemen we dat voor het gemak wel eens zo. De taalvragers doen geen examens en kunnen geen diploma halen bij ons.

Wat we wel doen is mensen ondersteunen met Nederlands verstaan, spreken, lezen en schrijven. Dat kan één-op-één zijn of in een groepje. Het is inspannend én mooi werk, voor beide partijen. We oefenen met praktische, alledaagse situaties (relevante context), zoals een gesprek bij de dokter voorbereiden, formulieren invullen of met het openbaar vervoer reizen. Voor andere vragen of problemen verwijzen we hen door naar de juiste instanties in onze gemeente.

Taalcoaching Heuvelrug beschikt over een voorraad werk- en oefenmateriaal dat gebruikt kan worden (beschikbaar in De Delerij in Driebergen, in het Cultuurhuis van Doorn en in de bibliotheek van Maarn). Daarnaast is internet natuurlijk een belangrijke bron van informatie waarop verschillende algemeen toegankelijke oefensites te vinden zijn (zie ook bij oefenmateriaal).