Nieuwsflits juli 2019

20 juni jl. heeft Koningin Maxima een bezoek gebracht aan De Delerij in Driebergen.

 Dit werkbezoek is gemaakt omdat zij vorig jaar, toen De Delerij werd geopend, wegens privéomstandigheden het bezoek moest afzeggen.

Nadat ze buiten ontvangen was door het bestuur, de burgemeester en de Commissaris van de Koning werd ze binnen rondgeleid en ging ze met diverse organisaties in gesprek.

Zij benadrukte hoe belangrijk het is om de Nederlandse taal goed te beheersen, dat het deuren opent naar werk en integratie en vooral voor een gezonde toekomst in Nederland. Zij weet als geen ander hoe moeilijk het is de Nederlandse taal machtig te worden.

Ze heeft niet alleen met ons over Taal coaching Heuvelrug gesproken maar ook met vrijwilligers  van de Eurowinkel, Prima Perspectief voor vrijwilligerswerk,  het Repaircafé en De Inloop. Zij was zeer onder indruk wat daar ook allemaal gebeurde. Naaien, schilderen, koken e.d.  Ze is ook op de bovenverdieping van de Eurowinkel geweest om te zien hoe daar de spullen gesorteerd worden. Ze kreeg daar een tas aangeboden, gemaakt van een overhemd, hetgeen ze geweldig leuk vond.

Toen Koningin Maxima wegging is er buiten voor de kerk nog een mooie groepsfoto gemaakt en kreeg ze nog bloemen van verschillende omstanders.

Voor velen, nieuwkomer of niet  was het een geweldige leuke middag, die werd afgesloten met een receptie voor genodigden.

Vakantierooster Spreekuren:

Doorn: spreekuur gesloten van 22 juli  tot 2 september.

Maarn: spreekuur gesloten de eerste woensdag van augustus

Driebergen: blijft open

Onderlinge uitwisseling van ervaringen, vragen , ideeën enz.

Donderdag 26 september a.s. 19.30 – 21.00 uur in De Delerij

Week van de alfabetisering  9 t/m 14 september.

In het kader van deze  week  is er een voorstelling voor NT2 ers in Allemanswaard in Amerongen van 50 minuten. Een humoristisch en herkenbaar optreden over solliciteren, inburgeren, vaktaal en nog veel meer.” De spraakversterker- Wie durft”.

Je zou er met je taalvrager/cursist heen kunnen gaan. Kaarten zijn € 7,50 per stuk. Er zijn een aantal vrijkaarten,  dus wie wil:  reageer snel naar info@taalcoachingheuvelrug.nl en geef aan met hoeveel personen je wil komen!

Nieuwe taalcoaches gezocht:

Voortdurend melden zich mensen aan die graag onze ondersteuning bij het gebruik van hun Nederlands willen: mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen én woonruimte in onze gemeente (of nog langer daarop moeten wachten in een andere gemeente), mensen in procedure voor verblijf in het AZC, mensen uit andere Europese landen die hier werken en/of voor de liefde van hun leven zijn gekomen. En door alle publiciteit rondom de Week van de Alfabetisering verwachten we ook meer toestroom van in Nederland geboren mensen, voor wie Nederlands (lezen en schrijven) toch steeds lastig gebleven is: nadrukkelijk willen we juist ook voor deze mensen klaar staan. Daarnaast is er natuurlijk ook wisseling in het bestand van taalcoaches die zich al inzetten.

Dus als u misschien nog mensen kent die eventueel ook taalcoach zouden willen zijn: bespreek eens met hen of zij zich willen aanmelden via het formulier daarvoor op onze website (www.taalcoachingheuvelrug.nl) of door direct naar ons spreekuur te komen.

Ieder een mooie zomertijd toegewenst!