Wat doen we?

Taalcoaching Heuvelrug is een organisatie van vrijwilligers: door en vóór mensen uit onze gemeente. Wij zijn geen school of cursuscentrum: wij geven geen “les” al noemen we dat voor het gemak wel eens zo, mensen doen geen examens en kunnen geen diploma halen bij ons. Wat we doen is mensen ondersteunen met Nederlands verstaan, spreken, lezen en schrijven. Dat kan één-op-één zijn of in een groepje. Het is inspannend én mooi werk, voor beide partijen.

De invalshoek en het accent van Taalcoaching Heuvelrug ligt dus op ondersteuning met taal. Voor andere vragen of problemen die mensen kunnen hebben, verwijzen we hen door naar desbetreffende instanties in onze gemeente.

Welke taalactiviteiten Taalcoaching Heuvelrug aanbiedt -en hoe- hoeven we niet allemaal zelf te bedenken. We overleggen, wisselen uit en werken samen met partners en initiatieven in onze eigen gemeente en op regionaal, provinciaal en landelijk niveau.

Taalcoaching Heuvelrug beschikt over een voorraad werk- en oefenmateriaal. Dit kunnen we ter beschikking stellen of uitlenen, of soms moeten we er een kleine vergoeding voor vragen. Daarnaast zijn er goed bruikbare en algemeen toegankelijke oefensites op het internet, die we kunnen benutten.