Nieuwsflits oktober 2020

Corona

We volgen uiteraard de coronamaatregelen en consequenties van de overheid op. Dus 1.5 m. afstand, handen wassen, spullen desinfecteren na gebruik en nu ook met mondkapje op de Eurowinkel en ons kantoor betreden ( én verlaten). De spreekuren gaan momenteel alleen op afspraak, dus via de website www.taalcoachingheuvelrug.nl waar een aanmeldingsformulier op staat of per e-mail via info@taalcoachingheuvelrug.nl.

Registratiesysteem
In de Nieuwsflits van september heeft u kunnen lezen dat wij ons zouden gaan verdiepen in het registratiesysteem van Het Begint Met Taal (HBTM) Aloys en Henny zijn een middag naar Utrecht geweest en hebben ons laten
voorlichten. Het is een goed en voor ons zeer bruikbaar systeem. Met ingang van januari 2021 kunnen wij hier gebruik van maken. Ons huidige systeem kan niet overgebracht worden naar dat systeem, dat betekent dat alle namen van onze vrijwilligers en cursisten(deelnemers) er handmatig ingebracht moeten worden. Dat is een hele klus. Wij vragen u daarom ons te helpen en u via onderstaande link opnieuw aan te melden als taalcoach. Wat betreft het “beschikbare dagdeel” dat moet wel ingevuld worden, maar is niet meer van toepassing in het nieuwe systeem.
Wij sturen ook onze deelnemers(cursisten) een link, als ze om hulp vragen
kunt u ze misschien helpen Het zou fijn zijn, als u dit z.s.m. wilt doen. Wij bevestigen de aanmelding pas in januari. U krijgt dus pas in januari bericht van HBMT dat u bent ingeschreven, waarbij u gevraagd wordt uw account te activeren.

https://mijn.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/aKuIeI0ResNzoZaX1gwOdRB8KjF2

Onderlinge uitwisseling

Jammer genoeg is de onderlinge uitwisseling van 21 september niet doorgegaan, er waren maar twee aanmeldingen. Uiteraard heeft dat met Corona te maken. Het is niet anders. Maar wanneer u iets te vragen heeft of materiaal nodig hebt kunt u altijd terecht in ons kantoor in de Eurowinkel (op vrijdag van 10-14 uur), uiteraard graag wel met mondkapje, volgens de geldende regeling van de Eurowinkel. Graag afspraak maken via info@taalcoachingheuvelrug.nl.

Nieuwe inburgeringswet

Er is nog geen terugkoppeling geweest door de gemeente over de ontwikkelingen m.b.t. de nieuwe inburgeringswet die 1 juli 2021 ingaat. Zodra wij meer weten krijgt u het van ons te horen.

Werkmateriaal

Wij vroegen in de Nieuwsflits van september of er wensen waren m.b.t.
oefen/studiemateriaal. Er is door ons het volgende aangeschaft:
5x Beter lezen 1+2 lees- en oefenboeken en Samen lezen;
3x Spreektaal 1 en 2 Deel 3 komt in januari uit en wordt dan ook besteld;
4x de maandelijkse Startkrant;
2x grammatica Nederlands (Van Dale), naslagwerk, ter inzage voor de coaches.

Tot slot

Het wordt herfst, de donkere dagen komen er weer aan in deze toch al onzekere tijd. Wij wensen u allen een goede tijd toe, kijk vooral naar de positieve dingen en blijf gezond!